Inhalálj megfázás ellen

Ez a házi gyógymód újra kitisztítja a légutakat

Amikor a torokfájás, a köhögés és a megfázás gyötör, az inhalálás az egyik legjobb megoldás. Ez a jól bevált házi gyógymód a megfázás ellen egyszerű és hatékony, nedvesíti a nyálkahártyát, fellazítja a megrekedt váladékot, és így gyorsan enyhíti a tüneteket. Most pedig bemutatjuk hogyan csináld:

Az inhalálás jó a hörghurutra

A víz és a só a legjobb erre a célra. Ez az oldat folyékonnyá teszi a megrekedt nyálkát, így sokkal könnyebb lesz felköhögni. További előnye, hogy nincsenek mellékhatásai. A legjobb, ha normál asztali sót használsz, nem jódos vagy fluoridos sót, mivel ezek irritálhatják a nyálkahártyát. Az adag: kilenc gramm só egy liter vízhez.

Ne forrósítsd fel túlságosan

Helyezd az edényt a vízzel egy asztalra, majd hajolj föléje a törölközővel a fejed fölött úgy, hogy a törölköző körülvegye az edényt. A víz nem lehet 80 foknál forróbb, különben könnyen megégetheti a légutakat.

Inhalálás  illóolajokkal

A felső légutak (orr, torok) gyulladásánál segít a megfelelő inhalálás eukaliptusz, hegyi fenyő vagy lucfenyő tűlevelek illóolajával. Oldják a megrekedt váladékot, és hasznosak lehetnek arcüreggyulladás esetén is. A bőrirritáció elkerülése érdekében azonban az adagolásnak pontosan az utasításoknak megfelelően kell történnie. Ezek a megfázás elleni szerek azonban tabuk az asztmás betegek számára, mivel rohamot válthatnak ki.

Ez fontos: inhalálás szájon keresztül!

A szakértők tíz-húsz percig tartó belégzést javasolnak. A helyes belégzés azt jelenti: mindig a szájon keresztül lélegezzünk be és az orron keresztül lélegezzünk ki, különben az orr feldagad.