A munkahelyed szerves részévé vált az életednek, és valószínűleg rengeteg időt és energiát fektettél bele. De mi van akkor, ha apró jeleket tapasztalsz arra, hogy nem értékelik eléggé a munkádat? Vagy rosszabb esetben, hogy ki akarnak rúgni? Mi, a Minitippnél, összegyűjtöttük neked azokat a jelzéseket, amelyek alapján sejtheted, hogy bajban lehet a munkahelyi pozíciód.

A kommunikáció lelassul

Véleményünk szerint az egyik legnagyobb jelzés, ha a főnököd vagy kollégáid hirtelen kevésbé kommunikatívak veled. Nem kapod meg az információkat időben, vagy kimaradsz fontos e-mailekből? Az lehet, hogy nem véletlen.

Nincsenek többé felelősségek

Ha azon veszed észre magad, hogy folyamatosan csökkennek a feladataid, vagy egyszerűen nem bíznak rád fontos projekteket, akkor érdemes megfontolnod a helyzeted. Egy munkahelyen az a dolgozó értékes, aki felelősséget vállal és fontos szerepet tölt be.

Kritika mindenhol

Mi, a Minitippnél úgy gondoljuk, hogy a konstruktív kritika hasznos és fontos a fejlődéshez. De ha folyamatosan csak negatív visszajelzéseket kapsz, még a jól végzett munka ellenére is, az komoly jelzés lehet.

Ki vagy zárva a céges eseményekből

A céges rendezvények, tréningek vagy workshopok kiváló lehetőségek a csapatépítésre és a továbbképzésre. Ha kimaradsz belőlük, az azt jelentheti, hogy nem látnak benned hosszú távú potenciált.

A főnököd kerüli a szemkontaktust

A testbeszéd sokat elárul. Ha a főnököd elkerüli a szemkontaktust, vagy kerüli a beszélgetéseket veled, az aggodalomra adhat okot.

Szóbeszéd a folyosón

Véleményünk szerint a folyosói pletykák és szóbeszédek sosem jók. Ha a kollégáid titokzatosan suttognak, amikor belépsz a szobába, vagy észreveszed, hogy kikerülnek, amikor te érkezel, az egyértelmű jelzés lehet.

A HR-rel való gyakori találkozások

Ha a HR munkatársai gyakrabban keresnek fel, mint korábban, és általában nem pozitív okból, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy mi áll a háttérben.

Megváltozott a viszony a főnökkel

Egyik napról a másikra a jó kapcsolat hirtelen feszültté és távollá válhat. Ha a főnököd többé már nem keresi a társaságodat vagy hirtelen sokkal zárkózottabb veled, az aggodalomra adhat okot.

Záró gondolatok

Nem minden jelet szabad pánikként értelmezni. Mindig érdemes kommunikálni a főnököddel vagy HR-rel, ha aggályaid vannak. Mi, a Minitippnél azt javasoljuk, hogy mindig légy proaktív, és ne várj a változásra, hanem légy annak a részese. És ne felejtsd el, hogy minden munkahelyi kihívás egy új lehetőség a növekedésre és a tanulásra.

Ha úgy érzed, hogy ezek a jelek rád is illenek, légy nyitott az új lehetőségek iránt és készülj fel a változásokra. Egy új munkahely vagy karrierirány nem csak új kihívásokat hoz, hanem új lehetőségeket is nyújthat.

Remélem, ez az összefoglaló segítségedre lesz. Ha bármi további kérdésed vagy aggodalmad van, mi, a Minitippnél itt vagyunk, hogy segítsünk!